Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bättre kan vi! Eller?
Isbn: 978-91-7765-637-1
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Bättre kan vi! Eller?

Bättre kan vi! Eller?

Våra svenska städer har under ett halvt århundrade genomgått stora förändringar. Ingen kunde under 1960-talet föreställa sig det samhälle vi har idag. Särskilt har utmaningarna, som i en stad som Malmö, varit både många och omfattande. Ambitionerna att klara anpassningarna har varit höga. Framgångarna har varit många, men misslyckandena som också funnits, har grusat förhoppningarna om en socialt sammanhållen stad, där alla upplever sig inkluderade.

Med många års erfarenheter och med starka intryck från dagens utveckling berättar Alf Merlöv med egna ord, när han möter socialt utsatta ungdomar, leder olika verksamheter inom välfärden och när han blir delaktig i stora förändringsprocesser. Erfarenheter som präglas av sin tid, men erbjuder näring för nödvändigt nytänkande och kloka beslut idag.

Med sina och andras erfarenheter presenteras i boken en realistisk och unik modell för hur ett verkligt förbyggande arbete måste utformas, att skolan och det sociala arbetet behöver reformeras, att de positiva krafter som finns ges större möjligheter, så att fler unga och deras föräldrar lyckas inför framtiden.

Några kan göra mycket och många kan göra lite, men tillsammans kan vi uppnå vad vi önskar - ett samhälle där bitterhet och hat ersätts med omtanke och förstånd.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone