Jump to content
Cover for Therese Therese
Isbn: 978-87-2811-902-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Feelgood
Accessible since: January 2022

E-book

Therese Therese

Therese är död och det är Elins fel. Det är i alla fall så Elin känner när hon kommer hem till folkhögskolans annex efter en dejt och finner att Therese har tagit sitt eget liv. De har känt varandra sedan Elins första dag på folkhögskolan och nu är hon bara borta. Therese som Elin såg upp till; som var så full av liv och samtidigt så sorgsen. Elin visste att Therese funderade på att ta sitt liv och ändå gjorde hon ingenting åt det. Så det måste vara hennes fel, eller hur?

Det här är en berättelse om sjuttonåriga Elin som försöker hantera sin sorg och sin skuld efter vännens tragiska bortgång och på samma gång leva sitt liv. Relationen med pojkvännen Niklas djupnar, hon utvecklar sitt skrivande på journalistlinjen – och sakta men säkert tar den framtid som Therese aldrig fick form.


Bisse Falk är en författare, journalist, fotograf och filmare. Hon föddes 1950 och växte upp på en gård utanför Kolmården med en äventyrslysten pappa och en andlig mamma. Hennes första bok, Mårtens morgon, kom ut 1977 och är döpt efter hennes ende son.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone