Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mord i Miljardärernas tid
Isbn: 978-91-8949-236-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Mord i Miljardärernas tid

Legosoldater placerar ut minor i Hormuzsundet. Båten de befinner sig på är ett indiskregistrerat handelsfartyg som sett bättre dagar.
En besättningsman blir kallblodigt mördad.

En amerikansk affärsman hittas mördad i Washington DC. Han tillhörde en inflytelserik familj med ett större fastighetsbolag som förknippas med deras namn. Familjen har även politiska intressen, en farbror till den mördade är kongressledamot. Polisutredningen inleds enligt regelboken, och ytterligare ett mord leder den ansvarige kommissariens misstankar i en viss riktning. Men plötsligt blir hans överordnade aktivt intresserade av att utredningsarbetet avslutas.

Affärsmannens död sätter även igång en utvecklingskedja i en annan riktning. En grupp mäktiga aktörer i den allra högsta internationella divisionen får anledning att notera de märkliga omständigheterna kring mordet.

Slumpen gör att Johan Hansen, svensk hedgefondförvaltare i Amsterdam, och hans kollegor dras in i en serie dramatiska händelser. Plötsligt befinner de sig i centrum av en dödlig katt-och-råttalek.

Inom loppet av några dagar vänds den lugna vardagen framför datorskärmarna till ett drama där många har mycket att vinna, eller förlora.

Johan Hansen är före detta halvprofessionell tennisspelare och självlärd ekonom. Han har tränats i Svenska Arméns tolkskola att lära sig ryska, men han har även drillats i närstrid. Vilket visar sig vara en stor tillgång.

“Miljardärernas tid” utspelar sig i en inte avlägsen nutid när demokratiska grundprinciper blivit alltmer förhandlingsbara och övervakningssamhället tagit ett steg framåt. Endast de riktigt rika och smarta ser ut att kunna behålla sin frihet. Miljardärernas tid är den första fristående delen av tre planerade.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone