Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vem har talat om för dig att du är naken?
Isbn: 978-87-2670-856-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Lyrik Feelgood
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Vem har talat om för dig att du är naken?

Hösten tågar in och löven faller från sina trädstammar, vintern fryser på och trevande vårvärme bringar hopp. Vem har talat om för dig att du är naken? blev Adam frågad av Skaparen när han skylde sig med fikonlöv efter att ha tagit ett bett från den förbjudna frukten. Likt så följer här ett varseblivande om ålder genom allt från äpplen och nötter som ruttnar, till plogfåror i Skåne, till barns röster, till Tysklandsfärjan och till en förtvivlad främling i Amsterdam.

‘Vem har talat om för dig att du är naken?’ är en diktsamling som innehåller bitar ur ett liv förmedlat genom en mans sinnesintryck i all sin vardagliga ära. Den följer resor gjorda, kärlek som falnat, tankar om barn satta till världen, släktingar och grannar som gått bort och den hägrande döden som väntar kring varje hörn.

Tommy Olofsson (1950-) är en svensk poet, författare och litteraturvetare. Han debuterade 1970 med boken "Små pratologier", en samling prosadikter, och har sedan dess publicerat ett 20-tal olika verk och tilldelats både Tegnér-priset och Karl Vennbergs pris.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone