Jump to content
The library informs: Vi upplever just nu en driftstörning för nedladdning av e-böcker av bibliotekslån via malmo.elib.se. Detta gäller nedladdningar på webben och inte appen Biblio. Testa gärna att läsa dina lån i appen Biblio istället.
Cover for Vem har talat om för dig att du är naken?
Isbn: 978-87-2670-856-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Poetry Feelgood
Accessible since: November 2021

E-book

Vem har talat om för dig att du är naken?

Hösten tågar in och löven faller från sina trädstammar, vintern fryser på och trevande vårvärme bringar hopp. Vem har talat om för dig att du är naken? blev Adam frågad av Skaparen när han skylde sig med fikonlöv efter att ha tagit ett bett från den förbjudna frukten. Likt så följer här ett varseblivande om ålder genom allt från äpplen och nötter som ruttnar, till plogfåror i Skåne, till barns röster, till Tysklandsfärjan och till en förtvivlad främling i Amsterdam.

‘Vem har talat om för dig att du är naken?’ är en diktsamling som innehåller bitar ur ett liv förmedlat genom en mans sinnesintryck i all sin vardagliga ära. Den följer resor gjorda, kärlek som falnat, tankar om barn satta till världen, släktingar och grannar som gått bort och den hägrande döden som väntar kring varje hörn.

Tommy Olofsson (1950-) är en svensk poet, författare och litteraturvetare. Han debuterade 1970 med boken "Små pratologier", en samling prosadikter, och har sedan dess publicerat ett 20-tal olika verk och tilldelats både Tegnér-priset och Karl Vennbergs pris.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone