Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sonja Åkesson
Isbn: 978-87-2694-014-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Sonja Åkesson

Den 19 april år 1926 föds Sonja Åkesson i gotländska Buttle. Drygt fyrtio år senare möter hon för första gången Bengt Martin i en lägenhet på Rådmansgatan i Stockholm. Hon är poet och dramatiker, han är författare. Nybakade genombrott i en otacksam bransch och konstnärer in i själen. Det säger bara klick. Där och då blir de nära vänner, och ska så förbli, tills Sonja går bort i cancer år 1977. Flera årtionden senare är hennes verk lika aktuella som de var när hon levde.

I denna biografiska utgåva tar Bengt Martin med läsaren på en resa genom den folkkära poeten Sonja Åkessons liv. Han tar hjälp av hennes egna anteckningar, böcker och prosa, men också av tidningsartiklar och intervjuer med närstående. Bengts egna minnen av Sonja färgar det personliga berättandet och lämnar läsaren med starka intryck som består. 'Det här är inte en biografi i traditionell mening', säger Bengt Martin på bokens första sida. Men vad gör det, när resultatet blir så levande?

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skådespelare från Stockholm. Han gjorde sig framför allt känd för sin barnbokstrilogi om Stockholmsområdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone