Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag ångrar ingenting
Isbn: 978-87-2694-015-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Jag ångrar ingenting

Bengt Martin växer upp i krigstider på Roslagsgatan 31 i Stockholm. Huset är i dåligt skick och redan som liten skäms han över att bo där. Skammen ska komma att sitta kvar långt in i vuxen ålder. I huset anses familjen vara överklass, fastän de har mindre pengar än alla andra. Ändå väljer Bengt som vuxen att slå sig in på samma fattiga yrkesbana som sin far. Han väljer att bli författare.

'Jag ångrar ingenting' är Bengts historia om livet, som det var och som det blev. Om att vara en homosexuell man under 1900-talet och söka efter en livspartner. Om strävan att hitta rätt i alla tillvarons aspekter. Med en stor portion självdistans berättar Bengt frispråkigt om familj, vänner och älskare, och på typiskt Martin-manér är glimten i ögat aldrig särskilt långt borta. Inte ens i de stunder då allvaret knackar på dörren.

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skådespelare från Stockholm. Han gjorde sig framför allt känd för sin barnbokstrilogi om Stockholmsområdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone