Jump to content
Cover for Det blir långt till Norge när man cyklar
Isbn: 978-91-8946-808-5
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: September 2021
Narrator: Peter Lorentzon
Length: 10 hours 12 minutes

Audiobook

Det blir långt till Norge när man cyklar

Sven i Moskosel har nått botten. Konkurs, utmätning, skilsmässa, hjärtinfarkt och Covid. Nu ska morfars lilla stuga, där han bott senaste tiden, säljas på exekutiv auktion. Självmordstankarna kommer allt oftare. Vad har han att leva för?

En blåsig och kall junidag gränslar Sven den gamla mountainbiken från skjulet. Han har tagit beslutet att det är bättre att försöka cykla till sonen i Norge än ta livet av sig. Visserligen är relationen med sonen osäker, men hellre det än det iskalla vattnet i tjärnen.

Livet verkar bli bättre direkt. En kusin i Arvidsjaur ger Sven logi, mat och en möjlighet att tjäna lite pengar på sin resa i form av en videoblogg. Han träffar dessutom Britta som förändrar allt.

Resan blir händelserik. Videobloggen får tusentals följare. TV gör reportage. Det blir en nära-döden upplevelse vid Trappstegforsarna. Dagar spenderas tillsammans med renskötare i Saxnäs. Räddade ur en storm på norska gränsen blir Sven och Britta countrystjärnor och kändisar i Norge.

"Det blir långt till Norge när man cyklar" är en fullspäckad, fartfylld och härlig läsning om att ta tillbaka kontrollen över sitt liv.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone