Jump to content
Cover for Ubåtsjakt på Atlanten
Isbn: 978-87-2802-196-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
History Humanities
Accessible since: September 2021
Narrator: Anders Ek
Length: 4 hours 34 minutes

Audiobook

Ubåtsjakt på Atlanten

Det är ett ofta förbisett faktum, att andra världskrigets viktigaste slag inte utkämpades på Normandies stränder eller i Stalingrads ruiner utan på Atlanten, där tyska ubåtar försökte "svälta" Storbritannien till kapitulation genom att skära av viktiga försörjningslinjer för mat och materiel. Idag är det i stort sett omöjligt att finna spår efter de slag som kostade över 100 000 soldater och sjömän livet, för fartygsvraken ligger på Atlantens botten. Därför kan det vara svårt att förstå betydelsen av slaget om Atlanten som rasade under alla krigets sex år.

Flottans kontroll över Atlanten hade en helt grundläggande betydelse för nedkämpningen av Tredje riket. Även om britterna och speciellt Churchill fruktade den tyska ubåtsflottan, var segern aldrig i allvarlig fara. Men den krävde sitt pris, för de tyska vargflockarna hade ett enda mål: att sänka fler fraktfartyg än fiendens varv kunde producera – även om det kostade ubåtsbesättningarna livet. Denna tyska kamikaze-inställning skulle komma att kräva tusentals människoliv innan brittisk spårningsteknologi blev så avancerad att de tyska ubåtarna istället blev jagade villebråd.

I 'Ubåtsjakt på Atlanten', kan du följa några av krigets mest dramatiska händelser återberättade av de människors om upplevde ett av andra världskrigets mest skrämmande, uppslitande och långvariga slag.

Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone