Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skepparens hustru
Isbn: 978-87-2691-521-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Skepparens hustru

Sjuttonåriga Anneli har haft en tuff start i livet. Redan när hon var spädbarn dog hennes mamma och ett drygt decennium senare förlorade hon sin far till vinterkriget. Kvar finns styvmamman Eeva-Riitta, som tagit Anneli till sig som vore hon hennes egen.

När Eeva-Riitta genom en tidningsannons får kontakt med en svensk man, verkar det som att deras liv är på väg att få ett rejält uppsving. Han vill att de ska komma till honom i Sverige – ett land som i jämförelse med Finland inte påverkats nämnvärt av kriget. Men resan från Vasa till Holmsund ska komma att sluta i chock. Redan vid första anblick inser Anneli och Eeva-Riitta att Jönsson inte är den han utgett sig för att vara. Men hur ska de ta sig därifrån? De har anlänt med båt och har egentligen ingen aning om vart de är. Och när Anneli plötsligt överges på en öde ö når allting sin kulmen. Var finns hennes räddare i nöden?

Sonia Strömberg föddes 1929 och växte upp i det lilla sågverkssamhället Rundvik i Västerbotten. Genom att läsa kvällskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal där hon arbetade som gymnasielärare under många år. När en hörselnedsättning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestämde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgång 2017.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone