Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ljuva september
Isbn: 978-91-8943-345-8
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2021
Uppläsare: Martin Nylén
Length: 5 timmar 46 minuter

Ljudbok

Ljuva september

En ödetomt vid den skånska sydkusten, där fiskare förr hängde sina ålagarn, ruvar på en märklig hemlighet. Förre byrådirektören Karl Konrad Larsson har spårat den och tänker slå mynt av den. Men samma natt som han sätter sin plan i verket dyker två tältande unga flickor upp på den fridfulla ängen. Morgonen efter hittas de två flickorna brutalt mördade.

En lång het sommar kulminerar i Ljuva september. Cesar Amado Sin Fronteras, som leder polisens utredning om campingmordet, får också besvär med rasism inom polishusets väggar. Samtidigt måste han försöka lugna sin pappa som i Chile återupplever ett annat 11:e september, det våldsamma mordet på demokratin, 29 år tidigare.

"...Det är en mycket välskriven bok, väl sammanhållen och stark i miljöskildringarna. Personteckningarna är pregnanta och fängslande, inte minst porträtten av de aningen udda bifigurerna. Det lovar - som kritikerklicheen lyder - gott inför framtiden. Personligen ser jag fram emot en ny roman med Cesar Amado i huvudrollen."
Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

"Ett dubbelmord, ett försvunnet lik, en mordbrand och en skadskjuten mopedist är ingredienser som får en att snabbt vända sidor i en lättläst och välskriven bok... karaktärerna är mustiga, lite i Piraten-anda, kufiska original och en försupen begravningsentreprenör som kör tidningar med likbilen på nätterna livar upp..."
Lotta Tholin, Kristianstadsbladet

"Tells debut som deckarförfattare är underhållande på många sätt. Humor blandas med djupaste allvar, personerna är vältecknade och originella. Dråpliga händelser blandas med ond bråd död och spänningen hålls vid liv trots att skrattet alltid finns nära. Bland de riktiga pärlorna i boken är beskrivningarna av bipersonerna och händelserna som pågår lite i periferin. Här skapas levande människor som ofta har udda och ibland ytterst originella inslag. Språket är rappt och drivet och det är med stigande fascination man snabbt vänder blad...Måtte det snart komma en uppföljare!"
Lise-Lotte Johansson, Jury

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone