Jump to content
Cover for Bästemannen
Isbn: 978-87-2613-801-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: July 2021

E-book

Bästemannen

Walter Nilsson får jobb på en av de största trädgårdarna i Skåne: Kalle Pålssons Handelsträdgård i Viken. Här får han lära sig allt om fresior, nejlikor och krysantemum, men det är inte tillräckligt äventyrligt för Walter som vill ut i världen och se sig omkring. Efter en tid lämnar han handelsträdgården och anländer till Helsingborg för att mönstra på s/s Hedja av Höganäs som obefaren jungman. Äntligen får Walter åka ut på äventyr till sjöss och det är nu han får sitt stora intresse för skutor, handelsfartyg, båtarnas namn, ursprung och historia, fyrskepp och ålkvassar. Men livet till sjöss innebär fler risker och faror än vad han någonsin kunnat ana...

"Bästemannen" är Walter Nilssons tredje roman i den fristående serien som inleddes med "Fiskarens påg" och "Trädgårdseleven".

Walter Nilsson föddes 1932 på den skånska ostkusten, men spenderade större delen av sitt liv i Helsingborg, där han sedermera gick bort år 1997. Nilsson var författare och sjöfartsexpert, och hans berättelser utspelar sig allt som oftast i miljöer han själv vistats i.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone