Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lille lorden
Isbn: 978-91-8023-364-4
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Jakob Stefansson
Length: 5 timmar 32 minuter

Ljudbok

Lille lorden

Cedric Errol är en snäll och exemplarisk arbetarklasspojke. Efter sin pappas död bor han på en sjaskig bakgata i New York tillsammans med sin mamma. Därför kommer det som en överraskning när en advokat plötsligt berättar att Cedric är arvtagare till titeln Lord Fauntleroy och dessutom till en stor egendom.
Cedric och hans mamma reser till England där de möter Cedrics farfar, den vresige earlen av Dorincourt som inte vill ha något med amerikanskan att göra. Men Cedric, som är ett godhjärtat och osjälviskt barn, får farfaderns hjärta att mjukna och kanske kan saker förändras. Så dyker en annan potentiell arvtagare upp. Men när det ser ut som att allt är förlorat visar Cedric att allt faktiskt är möjligt med ett barns oskyldiga tillit, äkta vänskap och ovillkorliga kärlek.

FRANCES HODGSON BURNETT [1849–1924] emigrerade efter faderns död från England till USA och bosatte sig i Knoxville, Tennessee. Lille lorden är – tillsammans med Den hemliga trädgården [The Secret Garden, 1911] – en av Frances Hodgson Burnetts mest älskade böcker och en av de stora klassikerna i den engelskspråkiga barnlitteraturen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone