Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Konsulten som inte ville bada
Isbn: 978-91-7835-746-8
Förlag: Bokfabriken
Kategori:
Romaner Feelgood
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Konsulten som inte ville bada

En bok om svek och kärlek, att sluta till sitt hjärta.

Kenneth V Anderssons liv leker. Som framgångsrik konsult har han gjort sig en förmögenhet på att rationalisera bort anställda på olika företag. Hemma i lyxlägenheten njuter han av svindyra hämtmiddagar, fina viner och filmkvällar framför den exklusiva storbildsteven tillsammans med sin tio år yngre sambo. Kenneth är en mästare på att välja bort saker. Av bekvämlighetsskäl har han valt bort att gifta sig, skaffa barn och umgås med andra människor.

Men så en fredagskväll väljs han plötsligt bort själv. När flickvännen gör slut med honom rasar hela hans tillvaro samman. Plötsligt inser han hur brutalt ensam han är. Efter ett par misslyckade dejtingförsök åker han ut till sommarhuset i Baskemölla på Österlen för att slicka sina sår och pliktskyldigt besöka sin far på ett äldreboende i närliggande Simrishamn.

När den vresige och något senildemente fadern avslöjar att en familjehemlighet är orsak till mammans försvinnande för snart fyrtio år sedan påbörjar Kenneth en sällsam resa, där hans väg korsas av den mystiska Elisabet och hennes udda familj. I sin jakt på vad som verkligen hände hans mamma blottas hans förflutna bit för bit, och när sanningen avslöjas tvingas Kenneth konfrontera både sin barndom och sina känslor för Elisabet och sin pappa.

Konsulten som inte ville bada är en roman om att hitta sig själv, berättad med den humor och värme som blivit Mikael Bergstrands signum.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone