Jump to content
Cover for En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle
Isbn: 978-91-8002-109-8
Publisher: Mondial
Category:
Society & Culture Sports and outdoor recreation
Accessible since: May 2021

E-book

En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle

Den som påstår att fotboll bara handlar om att göra mål har inte förstått någonting om spelet. Naturligtvis handlar fotboll om att göra mål, annars vinner man inga matcher. Men att påstå att det är det som är fotboll är lika uttömmande som att om människolivet påstå att vi föds för att dö.

En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle är en kärleksförklaring till världens populäraste sport och samtidigt en tankebok om hur vi tar hand om den värld vi tillsammans befolkar. Här visar Niklas Rådström hur supporterkultur, offsidefällor och glidtacklingar kan lära oss något om frihet och rättvisa.”Jag blev oväntat uppiggad av Rådströms reflexioner. Han har en känsla för idéer och ironi som gör att det inte går överstyr."
Jan Eklund, DN


"Välskriven tankebok om det viktigaste av det oviktiga."
NSD

”Rådström glänser när de kulturella referenserna lägger sig som en frizon mellan fotbollen och de samhälleliga aspekterna. Här finns en lysande utläggning om Duke Ellington som ledde sitt storband bättre än någon av samtidens demontränare, och det är oavbrutet inspirerande när författare som Aksel Sandemose eller filmer som ”Den tredje mannen” illustrerar teser som annars kunnat bli snåriga.”
Jens Christian Brandt, DNLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone