Jump to content
Cover for Om du öppnar : Berättelser & Musik om hopp och förändring
Isbn: 978-91-8934-971-1
Publisher: Bookea
Category:
Art, music, theatre, film
Accessible since: March 2021
Narrator: Veronica Kurba
Length: 5 hours 24 minutes

Audiobook

Om du öppnar : Berättelser & Musik om hopp och förändring

Livet drabbar oss på olika sätt. Ibland hårt. Vi kan alla må dåligt, genomgå en kris eller fyllas av svåra tankar och känslor. Psykisk ohälsa har olika orsaker och resan mot bättre mående ser olika ut för olika personer samtidigt som många tankar och känslor är likartade. Den här boken vill ge hopp och vara ett stöd för dig som inte mår bra och för dig som möter någon som har det svårt.

”Boken handlar om lidande som en del i livet då man drabbas av sjukdom, sorg och av livet självt. Den innehåller många berättelser och reflektioner i form av text, bild och musik. Boken berör mig! Den beskriver det jag kallar lärandet i att leva med långvarig sjukdom och ohälsa. Detta är en bok som kan användas på flera sätt. Förutom att den kan bidra till ökad förståelse för den som drabbats kan den med fördel sättas i händerna på studenter och yrkesverksamma inom olika vårdande professioner. Det handlar om att lära sig att lyssna och att ha mod att möta lidande. Tack till alla er som delat er berättelse!” Mia Berglund, biträdande professor i omvårdnad.

”Lisa har något att berätta och hon gör det med både värme och innerlighet. Därmed förmår hon också att beröra på djupet med sina varsamt tonsatta texter!” Christer Lundblad, vd Serpentine Music.

Lisa Nyberg var doktorand vid Karlstads universitet när hon fick SLE. När den reumatiska sjukdomen efter några år påverkade nervsystemet med inflammationer i hjärnan kom plötsligt ord och toner till henne. Musiken blev som en direktkanal till både nya och gamla sorger. I början var orden och tonerna mest terapeutiska för henne själv. Nu önskar hon sprida hopp och tröst utan att värja för det mörka och det svåra. Idag är hon ”sjukpensionär” och bor ute i skogen med hunden Molle. Där mår hon så bra som hon kan med sina sjukdomar och sin hjärntrötthet. Barnen är utflugna och hon och hennes man har blivit helgbor. Lisa har tidigare gett ut tre skivor och en illustrerad poesi- och lyrikbok.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone