Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Här är jag nu
Isbn: 978-91-8934-392-4
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Veronica Kurba
Length: 8 timmar 19 minuter

Ljudbok

Här är jag nu

Mina bröder är ute i världen. I den stora världen där det glittrande, glammande sjuttiotalet pågår; det händer att de dyker upp här hemma och låter mig få uppfatta ett återsken av det. De placerar stereohögtalarna i ett öppet fönster på övervåningen och lägger på en skiva med David Bowie. Flinande skruvar Anders upp volymen så det ekar över våra skruttiga uthus, över skogen och hagarna: Time takes a cigarette, puts it in your mouth. ”Vad är det för jävla oväsen”, skriker pappa nerifrån backen.

I det stora, dragiga huset långt ute på landet växer Iris upp, med två äldre föräldrar och med farföräldrarna på undantag en trappa upp. Lyssnande, spanande, spejande rör hon sig genom tillvaron, på jakt efter svar. Men i en värld där ingen – allra minst de vuxna – kan skilja på då och nu, sanning och lögn, fantasi och verklighet, blir Iris tvungen att skapa sina egna svar. Dra sina egna slutsatser.

Boel Werner är uppvuxen på en gård i Småland men bor sedan länge i Dalarna. Här är jag nu är en hejdlöst rolig, såväl som djupt gripande skildring av en uppväxt på 1970-talet – fylld av igenkänning för alla som var unga då.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone