Jump to content
Cover for Bostadsmanifest: 22 krav för framtidens hem
Isbn: 978-91-8836-957-4
Publisher: Dokument Press
Category:
Society & Culture
Accessible since: February 2021

E-book

Bostadsmanifest: 22 krav för framtidens hem

Bostadsmanifest: 22 krav för framtidens hem samlar 25 forskare och aktivister som vill bidra med att skapa en bostadsmarknad för alla. Deras 22 krav utgår från kunskap och erfarenhet från både forskning och aktivism, där författarna efterlyser en aktiv kommunal och statlig socialt inkluderande bostadspolitik.

Boken ska inspirera medborgare, politiker och aktivister med nya erfarenheter, forskningsresultat och visioner i bostadsfrågan. Kraven placerar hemmet i fokus som en viktig plats i alla människors liv. Bostaden är mer än en marknadsvara, den är en rättighet.

Bostadsmanifest är en uppföljning och utveckling av boken 13 Myter om bostadsfrågan (2016), författad av forskarkollektivet CRUSH Critical Urban Sustainability Hub. Nu har fler vänner bjudits in för att medverka till detta mångsidiga manifest där steget tas från kritiska reflektioner till visioner om en framtida välkomnande stads- och bostadsplanering.

Bostadsmanifest: 22 krav för framtidens hem är illustrerad av seriekonstnären Daria Bogdanska, författare till den hyllade serieromanen Wage Slaves.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone