Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Boken om OKEJ – 90-talets enda riktiga poptidning
Isbn: 978-91-9845-185-6
Förlag: Premium Publishing
Kategori:
Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Anders Tengner
Length: 9 timmar 8 minuter

Ljudbok

Boken om OKEJ – 90-talets enda riktiga poptidning

NÄR DET SLOG GNISTOR OM POP-MUSIKEN

DAGS ATT ÄLSKA nittiotalet – det sista årtiondet då ungdomar hade popidoler och tapetserade väggarna med posters! En oskuldsfull tid som inte riktigt hade tagit klivit in i det nya årtusendet, men gärna ville. Mobiltelefoner gick bara att ringa ifrån, Internet var en nymodighet och CD-skivor sålde som smör. Den generation som var ung på nittiotalet omfamnade antingen pojk- och tjejbanden som kom att definiera decenniet, eller den rebelliska grungen som temporärt körde om hårdrocken. Okej, Sveriges största poptidning, tog självsäkert steget in i det nya årtiondet efter den fenomenala succén på åttiotalet. I boken om Okejs nittiotal får du uppleva hela det explosiva, färglada och galna årtiondet. Du möter stjärnorna som tapetserade din vägg, återupptäcker artister du glömt bort, och blir femton år på nytt när du står i publikhavet på Okejdagarna som var Sveriges största popfestivaler.

Alla är med: Take That, New Kids On The Block, Spice Girls, Hanson, Westlife, Kiss, Alice Cooper, Army of Lovers, Ace Of Base, Backstreet Boys, Aqua, Britney Spears och just dina idoler. Du möter den tecknade reportern Johnny O’Kej som träffade alla, på sina villkor. Idolträffarna, nakenfisarna, porrskandalerna, kärleksparen, knasbollarna, technon, hårdrocken och alla de svenska stjärnorna. Allt och alla som gjorde nittiotalet så fantastiskt! Exklusiva färska intervjuer med bland andra Westlife, Aqua, E-type och Alice Cooper. Boken om Okej – 90-talets enda riktiga poptidning kan ses som en fortsättning till den framgångsrika Boken om Okej – 80-talets största poptidning. Nu är det hög tid för nästa generation att minnas sina tonår. Okej var med då också... Och det med besked!

Förattaren ANDERS TENGNER började sin karriär hos Hans Hatwig på tidningen Poster som 1980 ersattes av Okej. Anders stannade på Okej som redaktör och fotograf i 25 år, ända fram till 2005 (med ett kort snedsteg för att starta en konkurrenttidning). Anders är extremt välbekant i landets musikkretsar. Han agerade ansiktet utåt för tidningen och var presentatör på de massivt populära Okej-dagarna. Åren 1997–2005 var Anders tidningens chefredaktör.

Förord av E-Type.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone