Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Basti och Plåstermannen
Isbn: 978-91-7634-106-3
Förlag: Idus förlag
Kategori:
3-6 år
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Tove Malm
Length: 10 minuter

Ljudbok

Basti och Plåstermannen

Saga

Basti är en helt vanlig kille som älskar sina kompisar och sina lärare på förskolan. Men det finns en sak med förskolan som han inte gillar. Det är Sigge. Sigge tar varje tillfälle att reta Basti, och värre blir det när Basti får ett stort plåster i ansiktet! Följ med Basti hemma, på förskolan och till doktorn för att ta reda på vad en Plåsterman är.

Psst! Kan du hitta det gömda plåstret på varje sida?

Boken är baserad på verkliga händelser som Basti var med om när han drabbades av leukemi. Basti blev retad för plåstret på sin kind, som höll sonden på plats, och blev kallad Plåstermannen. Men med hjälp av sina kompisar vände han det svåra till något bra.
Förhoppningen är att boken kan användas som ett hjälpmedel för att berätta varför barn kan se annorlunda ut, hur det kan gå till hos doktorn och hur en bra kompis kan vara.

Texten är faktagranskad av Anna Lundqvist, ST-läkare i Barn- och ungdomsmedicin. 

För att underlätta vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer har Ellinor Stattin tillsammans med Tove Malm bildat AjaBajaCancer. Den 5/5 varje år plåstrar vi för barncancer för att visa alla barn som kämpar mot cancern att de inte är ensamma i sin kamp.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone