Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ek
Isbn: 978-91-7893-847-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Gunilla Leining
Length: 10 timmar 22 minuter

Ljudbok

Ek

MÅNGA MISTE LIVET NÄR REGALSKEPPET VASA FÖRLISTE.
NU VILL NÅGON ATT FLER SKA DÖ…


»En av årets bästa svenska deckare.« Bengt Eriksson, Deckarlogg

»Höll mig i ett järngrepp från början till slut.« Bokprataren

»Frida Andersson Johansson visar med Ek att svenskskriven skräck är en genre att räkna med och att hon är beredd att ta täten.« Johannas deckarhörna

1625. Nio ekar förs på slädar över Mälarens is. De har fällts för att användas i bygget av rikets nya stridsskepp, Vasa. På en av slädarna vilar liket efter en man, ett offer för de olyckor som tycks följa i de nio ekarnas väg.
I en låda i Vasamuseets magasin i Stockholm förvaras en skulptur snidad i ek från Mälardalen. Disa Kassman och hennes unge kollega Greger Andersson får i uppdrag att restaurera den trasiga skulpturen som haft formen av en vildman. Disa försöker balansera sitt jobb på Vasamuseet med en älskarinna, en hjälpbehövande make och sjuka föräldrar. Men stressen hon känner inför restaureringsarbetet är inte normal. Det dröjer inte länge förrän hon blir som besatt av skulpturen.
När flera otäcka händelser inträffar på museet växer pressen. En vakt försvinner spårlöst och finska turister gör ett makabert fynd i en av utställningsmontrarna. Ombord på Vasa hittas blod. Disa litar inte längre på sig själv, Greger är rädd för sina egna tankar. Och i skogen vid Mälaren börjar nio döda ekar grönska mitt i vintern.
Många miste livet då Vasa sjönk. Nu vill någon att fler ska dö…

FRIDA ANDERSSON JOHANSSON [f. 1975] är litteraturvetare och journalist. Hon bor med man och två barn i ett radhus i Segeltorp söder om Stockholm.

»En välskriven skräckis, i en miljö som förhöjer läsupplevelsen ytterligare. Betyg: 4 av 5!« Läsa och lyssna

»Letar du en spännande berättelse som tar en historisk händelse och ger den egen, övernaturlig twist tycker jag verkligen att du ska kolla upp Ek!« Vargnatts bokhylla

»Ett mysterium att uppslukas av.« Bokhyllan i skuggan

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone