Jump to content
Cover for Missne & Robin
Isbn: 978-91-7893-972-5
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: November 2020
Narrator: Kristina Leon
Length: 4 hours 13 minutes

Audiobook

Missne & Robin

MAGISK SVENSK UNGDOMSKLASSIKER

Torun har åkt med sina föräldrar till torpet, som de brukar göra på sommaren. Men i år har hon ingen kompis att leka med. Fast det gör inget, hon skulle ändå valt att vara ensam. Torun är tolv och har tröttnat på allt barnsligt. Det är hög tid att förvandlas, känner hon. En kväll byter hon namn och smyger sig ut i skogen som omger det gamla soldattorpet.
I skogen möter hon vilseförare, andar och hungrare. Kanske också vänner. Den androgyne Missne till exempel, som hon snabbt fäster sig vid. Tillsammans med Missne ger hon sig djupt in i skogen, för att väcka någon som sovit mycket länge. Ett äventyr där Torun måste uppamma både mod och list; och Missne är inte heller en riskfri kompanjon.
Inger Edelfeldts magiska roman Missne & Robin utkom 1980 och har med tiden blivit en svensk ungdomsboksklassiker.

Inger Edelfeldt född i Stockholm 1956, är författare och illustratör. Hon debuterade som författare med romanen Duktig pojke [1977], som räknas till de allra första svenska »komma ut«-böckerna. Sedan dess har hon gett ut närmare fyrtio böcker. Som illustratör har hon medverkat i ytterligare ett tjugotal; mest kända är hennes illustrationer till J. R. R. Tolkien-böckerna. Inger Edelfeldt har tilldelats en rad priser, till exempel Deutscher Jugendliteraturpreis [1987], Svenska Dagbladets litteraturpris [1991] och Ivar Lo Johanssons personliga pris [1997].

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone