Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Geniala fältherrar
Isbn: 978-87-2670-771-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Humaniora
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Joachim Bergström
Length: 6 timmar 42 minuter

Ljudbok

Geniala fältherrar

I sin exil på ön Saint Helena studerade Napoléon Bonaparte Caesars berättelse om gallerkrigen och kommenterade romarens strategi utifrån sina egna erfarenheter. Trots att vapnen hade förändrats mycket sedan antiken såg han stora likheter mellan Caesar och sig själv. Båda männen siktade högt, vågade sig på överraskande drag på slagfältet och förstod att skapa starka band till sina soldater. Goda ledaregenskaper, möjligen medfödda sådana, är något som kännetecknar de flesta av historiens stora härförare. Alla har de varit målinriktade, handlingskraftiga och kreativa, men i många fall även envisa och stolta, och förr eller senare har de flesta av dem i övermod förlorat allt.

Vi har samlat ett antal spännande berättelser om några av de härförare som har satt djupast spår i militärhistorien. Från Alexander den store, Hannibal och Jeanne d’Arc till Napoléon Bonaparte och starka personligheter i andra världskrigets frontlinjer som generalerna Patton, Zjukov och Montgomery.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone