Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Historiens största kungar och drottningar
Isbn: 978-87-2670-768-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Humaniora
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: Joachim Bergström
Length: 6 timmar 22 minuter

Ljudbok

Historiens största kungar och drottningar

I dag har kungar och drottningar ingen större makt. Deras göranden och låtanden har ofta störst betydelse för skvallerpressens förstasidor. Förr i tiden kunde emellertid den krönte härskarens personlighet, begåvning och ambitioner kasta ut ett land i blodigt krig, leda till enanden av starka riken eller kontakter med nya delar av världen.

En kvinna på tronen var otänkbart i medeltidens Europa, men ändå lyckades en dansk kungadotter vinna hela tre riken och samla dem i en union. Tack vare sin styrka och sitt skarpsinne blev Margareta i slutet av 1300-talet den mäktigaste personen i Nordens historia. Ett drygt århundrade efter Margaretas död tog Kristian II över det enade Norden. Kung Kristian, som var brutal och manipulativ, hamnade i en maktkamp med Gustav Vasa. Den unge svenske adelsmannen och upprorsledaren var stöpt i samma form som den danske kungen – stenhård och skrupelfri. De båda dödsfiendernas maktkamp drog ett blodigt spår genom Norden.

Lyssna på historierna om arton kungar och drottningar och om deras nederlag, segrar – och älskarinnor.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone