Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Violhjärtat
Isbn: 978-91-8924-707-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Violhjärtat

Maya som är 17 år tvingas in i den tuffa vuxenvärlden inom psykiatrisk tvångsvård efter en drastisk händelse på en barn- och ungdomspsykiatrisk klinik i Stockholm. Överläkaren feldiagnostiserar Maya och är på väg att fatta ett ödesdigert beslut kring hennes fortsatta vård med planer om en längre tids behandling inom den vuxna slutenvården.


Maya träffar Peter som är psykologpraktikant på sjukhuset och det är genom samtalen med honom som hennes bakgrund nystas upp. Relationen mellan dem växer och genom den blir Maya trygg i en mycket skrämmande miljö med smärtsamma upplevelser.


Violhjärtat är en självbiografisk roman som handlar om längtan efter kärleken, uppgivenheten inför det smärtsamma, men också om ljusglimtarna i det svåra. Det är min berättelse om hur jag som tonåring på gränsen till vuxenlivet höll på att spricka av hemligheterna jag burit på under alla år.


Parallellt med samtalen skildrar jag komplexa processer inom den psykiatriska vården. I mig väckte det alla känslor i världen med en sådan intensitet att det kunde rymma en livstid. Och det känns än idag.


Att skriva Violhjärtat har inneburit en lång och mödosam process. Jag har funnit stöd och styrka dels genom min egen yrkesroll som socionom och familjebehandlare, men också genom min pågående psykoanalys.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone