Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den rättvisa världen
Isbn: 978-91-7987-119-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Den rättvisa världen

Efter att ha varit ute ur Labyrinten, är Paris och Kairo nu tillbaka. Där återser de sin vän Lima. Tillsammans tar de sig till det blå havet i den tredje världen. Här är allt perfekt! Alla är vänliga, och har likadana bruna kläder och korta frisyrer. Och alla tycker lika. Men Lima vill inte klippa sitt hår, eller tycka lika. Vågar Paris och Kairo fortsätta träffa sin vän? Eller ska de göra som alla andra, och anpassa sig?

I den tredje och sista boken i trilogin Labyrinten bjuder Eva Susso läsaren på en bitvis mörk och våldsam resa i fantasin, men också en resa som innehåller spirande kärlek mellan två ungdomar. Den gamla världen har gått under i Det Stora Kriget och den nya världen är delad i tre delar. Den allra fattigaste delen som huvudpersonerna lämnade i första boken, och den kalla staden de kom till i andra boken är inga livsbejakande platser. Men icke desto mindre ger författaren läsaren ett stort mått av hopp. Ljuset i labyrinten är drömmen om den tredje världen, en bättre värld.

Eva Susso debuterade 1995 med bilderboken Rita och har sedan dess skrivit mer än 30 böcker för barn och unga, bland annat den dystopiska ungdomsromanen Två städer. Mellan 2002 och 2009 satt hon på stol nr 2 i barnboksakademin. 2013 nominerades hon till Sveriges Radios Barnens romanpris för mellanåldersboken Yummy.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Sagt om första delen i serien: ”Dystopier är än så länge väldigt populära på biblioteken och boken torde hitta sina unga läsare.” (Nils Ahnland, BTJ-häfte nr18/19)


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone