Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kinesen
Isbn: 978-87-2649-635-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2020
Uppläsare: Gunilla Leining
Length: 15 timmar 34 minuter

Ljudbok

Kinesen

Nyinläsning av Gunilla Leining!

Det är en kall vinterdag i januari när Hudiksvallspolisen gör en fruktansvärd upptäckt. Arton personer har blivit brutalt mördade i den lilla byn Hesjövallen och galningen som utfört massakern befinner sig på fri fot. Polisen har ingen aning om var de ska leta.

När domaren Birgitta Roslin i Helsingborg läser om vad som hänt inser hon plötsligt att hon har en personlig koppling till dådet. Nästan samtliga offer är hennes släktingar. För att fallet ska få en lösning bestämmer hon sig för att starta sin egen utredning och snart följer hon spår som leder till både 1800-talets USA och kommuniststyret i dagens Kina. Utan att själv märka det dras Birgitta in i ett livsfarligt världspolitiskt spel där minsta felsteg kan få förödande konsekvenser. Kommer hon lyckas hitta svaren hon söker, med livet i behåll?

Henning Mankell (1948-2015) var en svensk författare och dramatiker. Hans böcker har sålts i över 40 miljoner exemplar och flera av dem har även filmatiserats. Mankell är också en av Sveriges internationellt mest lästa författare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone