Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fascism. En varning
Isbn: 978-91-7789-375-2
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: juni 2020
Uppläsare: Per Juhlin
Length: 11 timmar 16 minuter

Ljudbok

Fascism. En varning

Fascism. En varning är en angelägen kampskrift för vår tid, skriven av USA:s första kvinnliga och mycket beundrade utrikesminister: Madeleine Albright.

1900-talet präglades av drabbningar mellan demokrati och fascism, en kamp som skapade ovisshet om frihetens överlevnad och som ledde till miljontals människors död. Det är därför lätt att tro att världen skulle förkasta alla arvtagare till Hitler och Mussolini.
I boken använder Madeleine Albright sina egna barndomsupplevelser från ett krigshärjat Europa och sin erfarenhet som framstående diplomat för att ifrågasätta det antagandet.

Det är tydligt att vi inte lärt av historien. Författaren visar hur fascismen inte bara levt vidare under hela 1900-talet, utan hur den idag utgör ett större hot mot fred och rättvisa än vid något annat tillfälle sedan andra världskrigets slut.
Fascism. En varning är en bok för vår tid som är relevant för alla tider. Albrights kampskrift är skriven med insikt. Den lär oss saker vi måste veta och ställer frågor som vi måste besvara för att vi ska kunna rädda oss själva från att upprepa historiens tragiska misstag.

Boken inleds med ett specialskrivet förord till de svenska läsarna.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone