Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Amnestin
Isbn: 978-91-8918-573-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Amnestin

David Karlén har till slut sagt upp sig från Säpo. Han är inställd på en ny bana, som psykolog, och ett nytt liv, som make och pappa. Det är dags att lägga undan den gamla polisidentiteten och ta ut en ny riktning i livet. Han skriver in sig på psykologlinjen på Stockholms universitet. Knappt har han tänkt tanken förrän nya problem uppstår. En av hans kurskamrater på universitetet introducerar honom till, den för David hitintills okända, finansindustrin. Allt kretsar runt fonden Vallmo och dess förmögna grundare. Vallmo tjänar svindlande summor på att förvalta pensionskapital och ledningen planerar för börsintroduktion. David dras in i ett spel med höga insatser och risker han inte kan överblicka. Parallellt med detta tornar ytterligare ett drama upp sig i hans omedelbara närhet. En kontakt från det förflutna ber honom att infiltrera ett nätverk av sofistikerade kriminella som inte skyr några medel för att berika sig. Det ser ut att finnas en koppling till Davids nya umgänge från universitet och fonden Vallmo.

Dessutom kommer den ryska mordmaskinen FSB allt närmre. Allt det som David trodde att han nu lagt bakom sig är på väg tillbaka i hans liv. Med dödlig kraft. Det är som om det kaos han försökte undfly söker upp honom på nytt. Eller är det han själv som söker det?


Karl Eidem är författare och finansiell analytiker. Han har skrivit ett flertal framgångsrika och fängslande böcker om David Karlén, detta är den första som utspelar sig i den finansiella industrin.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone