Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flickan från andra sidan
Isbn: 978-91-7469-381-2
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Flickan från andra sidan

"Den välskrivna berättelsen flätar samman dåtid med nutid till en gåta att försöka lösa, där det realistiska och magiska har sina givna roller. Betyg 4 av 5." Bibliotekstjänst

Magisk realism, relationer och spänning!

Sista sommaren innan högstadiet blir en sommar Maja aldrig kommer att glömma. Maja, tretton år, ska spendera sommarlovet i ett torp vid en sjö med sin pappa och, till Majas besvikelse, hans nya flickvän. ­Majas­ mamma dog i cancer när hon var nio och hon vill helst ha pappan för sig själv. Hon har nästan inga vänner och musiken från 1980-ta­let är hennes livlina. Den påminner henne om mamman. Så möter Maja Johanna, en flicka som bor i huset på andra sidan skogen. Johanna är en ­annorlunda flicka, men hon och Maja blir snabbt vänner till och med musiken har de gemensamt. Men det är något mystiskt med Johanna. Ibland kan hon dyka upp från ingen­stans. Eller vara borta helt plötsligt när andra personer är i närheten. Vad bär hon på för hemlighet? Och vem är Luffar-Bo som stryker omkring i skogen. Vad vill han Maja?

En medryckande, varm och spännande mys­rysare för slukaråldern. Relationer står i fokus men samtidigt vävs en fängslande historia från det förgångna samman med nuet och mystiken tätnar. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone