Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Babar och jultomten
Isbn: 978-91-7893-640-3
Förlag: Modernista
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Thomas Ekelöf
Length: 20 minuter

Ljudbok

Babar och jultomten

Babar ger sig iväg på resa för att leta upp jultomten!

I Babar och jultomten (1941) skriver Babars barn Pom, Flora och Alexander brev till jultomten. De vill att han ska komma till Elefantlandet och dela ut julklappar. Men det kommer aldrig något svar. Babar bestämmer sig därför för att själv, tillsammans med hunden Duck, leta upp jultomten.
De klassiska barnböckerna om elefanten Babar skapades från början av Cécile de Brunhoff som en godnattsaga åt familjens två barn, Mathieu och Laurent.
Historien blev så populär att barnen bad sin pappa, konstnären Jean de Brunhoff, att illustrera den. Jean fortsatte sedan att skriva och illustrera ytterligare sex Babar-böcker som gjorde serien älskad världen över.

JEAN DE BRUNHOFF [1989-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Sagan om Babar, den lilla elefanten och Babar och jultomten innehåller de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone