Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När en man faller från himlen
Isbn: 978-91-8906-621-2
Förlag: Nirstedt/litteratur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

När en man faller från himlen

En mor och en dotter tjänar sitt uppehälle på att råka ut för olyckor, vid övergångsställen eller på det hala golvet i snabbköp och bensinmackar. En annan mor måste leva på sin svågers dyrköpta välvilja. En tredje kommer tillbaka från döden efter åtta år. Vissa flickor vantrivs på high school USA, vissa kämpar för sin överlevnad i fattigdom och krig. Och hela världar är inte som de brukar: för att få sitt efterlängtade barn måste en flicka göra en docka att ta hand om i ett år, men när hon hämtar materialet från golvet på en frisersalong skapar hon sin egen olycka. En man faller från himlen, och det visar sig att en hel världsbild har varit felaktig.

Människorna i Lesley Nneka Arimahs noveller är desperata, de jagas av världen och tvingas se sina liv och sin frihet ätas upp, antingen mycket långsamt eller snabbt och oåterkalleligt.

Lesley Nneka Arimah är född i England av nigerianska föräldrar och har också levt i USA. Hon är bosatt i London. Efter att ha belönats med ett flertal novellpriser debuterade hon 2017 med När en man faller från himlen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone