Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I vitögat
Isbn: 978-87-2637-927-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

I vitögat

"I vitögat är" en novellsamling med fiktiva biografiska berättelser som ger läsaren en inblick i de stora författarnas liv. Boken innehåller historier om författarna Faulkner, Tolstoj, Dickens, Almqvist, Hemingway, systrarna Brontë, Conrad, Bergman, Sjöberg, Capote, McCullers, Mansfield, Mann, och filosofen Russell.

'Han vill det Goda. Kanske är han inte själv den bästa av människor men hur stark är inte hans önskan att ständigt lyfta fram och prisa det Goda. Den som någon gång sett Ljuset, om än bara som en tillfällig reflex, måste vittna. På den punkten har han inte heller svikit, och röjer det enbart hybris att påstå att hans böckers oerhörda framgångar framför allt är ett bevis på människans kärlek till det Goda och Sanna?'

Lars Ardelius (1926-2012) var en svensk författare och psykolog. Han debuterade 1958 och skrev ett trettiotal böcker, allt från samhällsskildringar till självbiografier och historiska epos. Han tilldelades ett antal olika utmärkelser och priser, bland annat Stora romanpriset 1973, och Aniara-priset 1979.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone