Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rapport från ett slakteri : - en veterinärs berättelse
Isbn: 978-91-2716-651-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Rapport från ett slakteri : - en veterinärs berättelse

Lina Gustafsson utbildade sig till veterinär för att kunna hjälpa och förbättra livet för djur. Efter att ha arbetat några år på djursjukhus och vårdat katter och hundar, var det någonting som gnagde i henne. Hon ville arbeta för de mest utsatta djuren, de som inte har en männ­iska som sörjer för deras skull. Därför sökte hon jobb som officiell veterinär på Livsmedelsverket och började jobba på slakteri i oktober 2017.

Hon såg dagligen tre tusen grisar gå till slakt, inspek­terade djurens kroppar innan och efter deras död. Boken är en skildring av vardagen bland blod, bölder, urinblåsor och tarmpaket. Det är en inblick i de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni. Men framför allt skildrar den det vardagliga våldet mot djuren och det kontrollsystem som hon själv ingick i. Samt kampen mellan hennes samvete och en allt­mer påtaglig avtrubbning.

Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, själv­biografiskt reportage, en ögonvittnesskildring inifrån en arbetsplats och sektor som sällan blir belyst.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone