Jump to content
Cover for Övervinn klaustrofobi
Isbn: 978-91-9859-410-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2019
Narrator: Rolf Jansson
Length: 42 minutes

Audiobook

Övervinn klaustrofobi

Klaustrofobi (cellskräck) kan botas.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Känner du dig obekväm i trånga utrymmen? Känns det som att väggarna rör sig mot dig? Har du problem med att åka hiss eller att sitta i tandläkarstolen? För att inte prata om att befinna dig i en hiss som fastnar mellan våningarna eller ett tunnelbanetåg som får stopp i en tunnel. Du försöker att lugna ner dig, säger till dig själv att det finns inget att frukta, men den obehagliga känslan vill inte försvinna. Oron och ångesten stegras, pulsen går upp, adrenalinet pumpas ut i blodet och andningen försvåras. Att leva med klaustrofobi - en rädsla för att bli instängd - kan onekligen hämma din möjlighet att leva ett fulländat liv.

Det är många människor som lider av klaustrofobi. Symptomen kan skifta från milt obehag till full panik. Det är inte utrymmets storlek som är avgörande, många människor måste helt enkelt sitta nära en dörr oavsett rummets storlek, eller längst ut i stolsraden på biografen. För vissa personer kan resande bli närapå omöjligt. Att ens tänka på att sitta på ett flygplan eller i en trång bil kan skicka obehagskänslor längs hela ryggraden. Det kan även vara så att en stängd dörr kan ge känslor av obehaglig instängdhet. Vi kan också nämna den fruktan som många känner för att ligga i en s.k. magnettunnel för att bli undersökt med magnetkamera.

Du förtjänar att få njuta av ditt liv. Du förtjänar att ha friheten att resa, att få åka med hissen till toppvåningen, och att få sitta och känna dig behaglig till mods, oavsett vilket rum du befinner dig i. Självhypnos är ett utmärkt hjälpmedel som kan hjälpa dig att bota din klaustrofobi. 

Tänk dig hur det skulle vara att:

- inte känna obehag i trånga utrymmen
- inte känna obehag i befolkade utrymmen
- kunna vistas i ett rum utan att dörren står öppen
- känna dig fri att göra långa resor
- åka hiss utan känslor av oro eller panik
- inte längre behöva stå eller sitta nära utgången för att känna dig komfortabel och säker

Hälsoprodukter och sportprodukter på nätet. Gå till Hälsobutiken.net

Självhypnos mot klaustrofobi

Hypnoterapi, eller självhypnos, har visat sig vara effektivt när någon drabbats av klaustrofobi. Tanken bakom denna terapi är att hjälpa den drabbade att handskas med vissa symptom med hjälp av suggestioner och på det sättet förändra tankarna. För att bli av med oron/ångesten/paniken får du genom självhypnosen hjälp med att återta kontrollen i stället för att bli handlingsförlamad. Rädslan och paniken försvinner.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din klaustrofobi, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat få bort dessa känslor, eller hur? Att du inte lyckats, måste bero på att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske - i ditt undermedvetna.

Denna ljudbok lär dig att via ditt undermedvetna kontrollera symptom på klaustrofobi. I bästa fall blir du av med den för gott. Du får en kombination av musik och suggestioner för att minska ångesten. Theta-ljudvågor och isokroniska toner hjälper dig att hyper-mottaglig för de suggestioner som ges. Vid upprepad lyssning kommer du att märka att livet ljusnar och att du får en säkerhet som växer inifrån. Du kommer att se fram mot det okända med hälsosam optimism. Du kommer att känna dig lättad eftersom du befriat dig från onödig oro.

Klaustrofobi dödar inte, även om det kan kännas fruktansvärt. Ge dig själv chansen att ta kontrollen och återfå livsglädjen.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone