Jump to content
Cover for Bota din flygrädsla
Isbn: 978-91-9859-407-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2019
Narrator: Rolf Jansson
Length: 39 minutes

Audiobook

Bota din flygrädsla

Rädd att flyga – Flygrädsla kan botas.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Flygrädsla är en av de vanligaste fobierna, man beräknar att var tionde person upplever att de har en rädsla för att flyga. För de som inte upplever flygrädsla kan detta verka som en irrationell rädsla. Men vårt sinne skapar känslor av rädsla när den tror att vi är i fara. Vårt undermedvetna har som sin främsta uppgift att försöka försvara oss, vilket innebär att om någonting uppfattas som ett hot eller en fara, så vidtar sinnet åtgärder.

Trots att flyg betraktas som ett av de säkraste sätten att resa, har rädslan för att flyga ett fast grepp om delar av populationen. Rent statistiskt är flyg säkrare än att åka bil eller korsa en gata, men för den som är rädd att flyga kan rädslan bli kraftigt störande. Syftet med denna ljudbok är att visa att hypnoterapi kan hjälpa den som lider av flygrädsla.

Att leva med flygrädsla

För den som är rädd att flyga kan flygrädslan vålla stora bekymmer när det gäller semestrar eller arbetsrelaterat flyg. Rädslan kan medföra att personen undviker ett visst yrke där flygresor ingår, eller väljer något annat än en familjesemester utomlands.

Det finns många aspekter på själva flygandet som kan leda till känslor av ångest, dit hör rädslan för att få en panikattack, rädslan för att planet ska störta, instängdhetskänslor (klaustrofobi), känslan av att sakna kontroll m.m. Rädslan kan mycket väl komma fram innan personen befinner sig på planet. Det kan ske redan vid biljettbokningen eller när personen kommer till flygplatsen.

Graden av oro eller rädsla kan variera kraftigt. Den kan vara mild och hanterbar, men kan också ge handlingsförlamande uttryck såsom vägran att gå på planet eller en stark önskan att lämna planet när man kommit ombord.

Tänk dig hur det skulle vara att: - Kunna befria dig från din rädsla och oro för att flyga. - Eliminera dina negativa tankar när det gäller flygning. - Sluta tänka på flygresor som något farligt och skrämmande. - Låta bli lugnande medel eller alkohol för att kunna åka med flyg. - Glädjas åt att planera en flygresa långt bort. - Gå på ett flygplan och känna dig mycket mer avspänd och behaglig till mods. - Sluta inbilla dig att insidan av flygplanet är en hotfull plats. - Kunna känna att du förlitar dig på säkerheten på flygplanet. - Njuta av flygresan istället för att känna panik varje gång det blir turbulens.

Hälsoprodukter och sportprodukter på nätet. Gå till Hälsobutiken.net

Hypnoterapi kan hjälpa den som har flygrädsla

Hypnoterapi tar kontakt med personens undermedvetna. Syftet är att ändra personens tankar och beteenden ifråga om flygandet, för att få det hela till en mer positiv upplevelse. Att omvärdera den reaktion som det undermedvetna har skapat hjälper personen att bibehålla kontroll över rädslan och får denne att känna mindre oro när känslor av oro eller ångest börjar infinna sig.

Hypnoterapi kan hjälpa dig som lider av flygrädsla. Terapin kan göra dig mer avslappnad, få dig att tänka mer klart - vilket i sin tur kan leda till en känsla av säkerhet och kontroll. Självhypnosen använder sig av avslappningstekniker och kraftiga suggestioner till ditt undermedvetna för att få fram en positiv förändring.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din rädsla och fobi när det gäller att flyga, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra dig av med detta, eller hur? Det faktum att du inte har kunnat måste betyda att problemet finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske - i ditt undermedvetna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone