Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Liam kan visst
Isbn: 978-91-9852-585-4
Förlag: Funkibator förlag
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Liam kan visst

Liam är en bestämd liten pojke som tar varje möjligt tillfälle att busa med sin mamma. Solen lyser och fåglarna kvittrar under deras promenad till lekparkens höjdpunkt, kompisgungan. Men just idag är det något som händer. Något där Liam bevisar för andra att det visst går!
Boken, Liam kan visst är en berättelse för de yngre barnen och där sidorna är fyllda med Ida Tjernells finstämda bilder.

Madeleine Qvarfoth är född 1983 och uppvuxen utanför Stockholm. Hon är utbildad undersköterska och ekonomiassistent, men har arbetat mestadels inom vården.

Intresset för att skriva kom tidigt för Madeleine. Under uppväxten brukade hon göra egna böcker och skriva mängder av brev och texter där hon samlade sina tankar. Som vuxen blir det inte lika många brev, men skrivintresset har inte bleknat.

Liam kan visst, är hennes debut. Den är baserad på livet tillsammans med hennes son som föddes med en ovanlig funktionsnedsättning. I takt med att hans sjukdom framskred fick hon ett växande intresse för kropp och själ, vilket gjort avtryck i hennes liv och författarskap.
Med debuten hoppas Madeleine kunna öka förståelsen och belysa att alla kan, vare sig man har en funktionsnedsättning eller inte, ibland måste det bara ske på ett annat sätt.

Ida Tjernell är född 2001 och bor utanför Stockholm tillsammans med sin familj.

Ida har målat sen hon var väldigt liten och gör det fortfarande så gott som varje dag. Det har alltid varit ett sätt att koppla av och bearbeta, något som är viktigt för henne då hon har autism. Hon samlar på sig mycket hon ser i vardagen och planerar noggrant sina verk innan hon i lugn och ro låter de växa fram på papperet. Hon använder mycket färger och målar gärna med tusch och akvarell. Hennes stil inspireras bland annat av anime, fantasy och mytologi.

När Ida inte ritar eller studerar så läser hon mycket böcker och samlar på sig fakta om vitt skilda ämnen.

Liam kan visst är Idas debut som barnboksillustratör. Hon skapade bilderna redan när hon var 15 år.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone