Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kallocain (lättläst)
Isbn: 978-91-7723-746-4
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019
Uppläsare: Helena Gripe
Length: 1 timme 7 minuter

Ljudbok

Kallocain (lättläst)

Kallocain beskriver ett framtida samhälle där allt sker för Statens bästa. Människorna övervakas och kontrolleras ständigt. 

För att hjälpa Staten att bli mer effektiv, har Leo Kall uppfunnit ett medel – kallocain. Det får människorna att avslöja sina innersta tankar. Men då visar det sig att många drömmer om en helt annan sorts samhälle. 

Boken är en kuslig vision av den totalitära statens skräckvälde. Men den skildrar också en stark tro på människans förmåga att skapa en annan, levande värld. 

Dystopin Kallocain utkom 1940 och är Karin Boyes sista och mest kända roman. Den har jämförts med världsklassiker som 1984 av George Orwell och Du sköna nya värld av Aldous Huxley. Boye hämtade inspiration till boken i samhällsutvecklingen i Tyskland och Sovjetunionen före andra världskriget. 

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger vi ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone