Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sigrid Persdotter Bjurcrona
Isbn: 978-87-2619-492-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil Romantik
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Sigrid Persdotter Bjurcrona

''Kom genast pappa störtat med Freja
Mamma'
Sigrid Bjurcrona stod och stirrade på telegrammet, som hon höll i handen. Jungfrun hade alldeles nyss stuckit det till henne, medan hon klädde sig för teatern. Sigrid sänkte sakta handen med telegrammet. Hennes blick sökte omedvetet in i spegelns djup. Därinne stod en slank, högväxt och ung flicka med stora mörkblå ögon. Allt var ljudlöst stilla. Det var som att den unga flickan därinne icke levde utan var i en vacker dröm. Plötsligt började spegelbildens stora ögon blänka och glittra. Tårar föllo, en efter en.'

Skadorna som Sigrids far har fått är allvarliga, han är vid liv när hon återvänder hem till godset, men det dröjer inte långe innan hans livslåga släcks. Godset han lämnar efter sig är skuldsatt, och det blir Sigrid som får i uppdrag att säkra godsets framtid. Sigrids far har även andra, mörkare hemligheter, som ska komma att förändra Sigrids liv för alltid.

Ernst Didring (1868-1931) var en svensk författare. Didrings författarskap präglades av naturalism och mänsklighet. Hans verk har en självklar plats i svensk litteraturhistoria, och är lika aktuella då som nu.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone