Jump to content
Cover for Förlåt oss våra synder
Isbn: 978-91-7781-900-4
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2019

E-book

Förlåt oss våra synder

År 1975 slits ett bara minuter gammalt barn med våld från sin förtvivlade mor på Magdalenahemmet i Dublin - en institution, driven av katolska kyrkan, för »fallna kvinnor«.
Nästan ett halvt sekel senare hittas ett illa tilltygat lik i en park i staden. Kroppen är en nunnas. Kriminalkommissarie Tom Reynolds är övertygad om att mordet har kopplingar till de historiska händelser som ägde rum på det ökända hemmet. Teamet följer ett spår som leder dem till ett avskilt nunnekloster på den irländska landsbygden.
Där verkar allt till en början vara helt normalt, och Reynolds hinner börja undra om de följt ett felaktigt spår. Men snart blir det uppenbart att mördaren i själva verket befinner sig mitt ibland dem - och är fast besluten att kräva ytterligare hämnd för synder som begåtts i det förgångna.

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi, inledd med debutboken Förlåt oss våra synder [With Our Blessing, 2015], som bland annat utnämnts till Irish Times Crime Fiction Book of the Year.

»Jo Spain hanterar den stegrande spänningen med stor säkerhet.« Sunday Times

»En suverän thriller.« Irish Times


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone