Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Så kom jag till Copacabana
Isbn: 978-87-2615-016-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: juni 2019

E-bok

Så kom jag till Copacabana

Emanuel känner som om han växt upp sida vid sida med sin farfar i svältens och farsotens Ångermanland, trots att han fötts i huvudstaden långt senare. Elena växer upp i Makedonien, där förtryckare avlöser varandra och hon som fjortonåring gifts bort mot sin vilja. Med varsitt fallerat äktenskap i backspegeln korsas sedan deras vägar en dag i Skåne. Plötsligt är det som alla bitar faller på plats.

'Så kom jag till Copacabana' är en berättelse om att hitta rätt i livet, och att finna den rätte. I självbiografiska kärleksbrev får vi följa Emanuel och Elenas öden i resan mot det som komma skall. En växelvis sorgsen, men framförallt värmande, påminnelse om att livet inte alltid blir som man tror.

Stoika Hristova, författare och präst i Svenska Kyrkan, föddes 1951 i dåvarande Jugoslavien. Hon kom till Sverige som 15-åring när familjen lämnade hemlandet av politiska skäl. I vuxen ålder studerade hon på Lunds universitet och prästvigdes år 1986.

Tore Zetterholm (1915-2001) var författare, journalist, debattör, recensent och översättare. Han tilldelades år 1950 Svenska Dagbladets litteraturpris, vilket blev den första i en rad utmärkelser. Zetterholm var förste svensk att översätta J.R.R. Tolkiens 'The Hobbit'.

Hristova och Zetterholm var gifta från 1985 fram till Zetterholms död år 2001.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone