Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Krävs ofärd för välfärd?
Isbn: 978-91-7765-360-8
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Krävs ofärd för välfärd?

Begreppet välfärd används idag i tid och otid i synnerhet av borgerliga företrädare. Märkligt kan det tyckas eftersom de borgerliga ofta varit motståndare till de välfärdsreformer som genomförts i vårt land. Att välfärden måste bevaras används nu paradoxalt nog även som försvar för försämringar inom välfärdsområdet.

Välfärd har alltmer blivit ett sammanfattande begrepp för det som tidigare vanligtvis benämndes offentliga verksamheter, skola, vård och omsorg. Våra socialförsäkringar, sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar, också välfärd för många, har däremot börjat betecknas mer negativt - som «bidrag». Att närmare söka analysera hur det politiska ordvalet successivt förändrats av och sannolikt också påverkat den politiska utvecklingen i samhället behandlar denna bok.

Carina Nilsson har efter flera år som LO-utredare skrivit ett antal debattböcker inom arbetslivsområdet. I arbetet som LO-utredare har hon skrivit rapporter och medverkat inom en rad statliga utredningar inom området. Carina Nilsson är fil.lic. i psykologi och har tidigare även forskat inom arbetslivsområdet bland annat om arbetstids- och sjukfrånvarofrågor. Hon har även under flera år varit socialdemokratisk kommunalpolitiker i hemkommunen Uppsala.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone