Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjockare än vatten
Isbn: 978-91-8882-769-2
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2019
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 11 timmar 42 minuter

Ljudbok

Tjockare än vatten

En död kvinnokropp hittas i en lägenhet i norra London. Det märkliga är att i den dödas hand finner kriminalkommissarie Tom Thorne blodstänkta plastbitar som tycks komma från en röntgenbild. Ännu märkligare blir det när det visar sig att även offrets mamma har mördats, men för femton år sedan, och då av seriemördaren Raymond Garvey. Sju kvinnor miste livet för hans hand i ett av stadens mest uppmärksammade rättsfall.

När sedan fler kroppar hittas mördade på liknande sätt börjar polisen lägga ett makabert pussel och då framträder en bild som är mer skrämmande än något annat Thorne upplevt. Det verkar som att en mördare systematiskt håller på att döda barnen till offren efter seriemördaren Raymond Garvey. Thorne tvingas till en kamp mot klockan för att skydda de barn som fortfarande lever och snart står han öga mot öga med den mest brutala mördare han någonsin jagat.

"En liten pärla där Billingham håller dialog, personporträtt, den bakomliggande psykologin och, framför allt, tempot i handlingen i ett hårt men samtidigt varsamt grepp."
Sydsvenskan

"Billingham har en speciell förmåga att portionera ut spänningen.Som en berg- och dalbana går tempot upp och ned och kränger allt fortare fram mot den förestående nervkittlande upplösningen."
Dalarnas Tidningar

"Smart, snyggt och med ett stänk av underfundig brittisk humor. Helt klart något av det bästa som kommer från de brittiska öarna just nu när det gäller kriminalromaner."
Jönköping Nu

”Tom Thorne är för närvarande den mest intressante polisen på den brittiska deckarscenen.”
The Times

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone