Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dödsbud
Isbn: 978-91-8882-765-4
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2019
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 13 timmar 11 minuter

Ljudbok

Dödsbud

Vem skickar foton av döda kroppar till Tom Thornes mobiltelefon, och varför?

Kriminalkommissarie Tom Thorne har sett många lik i sina dagar. Men när han börjar få hotfulla meddelanden och vidriga foton av döda människor skickade till sin mobiltelefon har en gräns passerats. Thorne inser att han har att göra med en extremt farlig mördare och att han själv svävar i fara. Polisen söker desperat efter en koppling mellan Thorne och avsändaren. Ingen förstår varför mördaren vänder sig just till honom. Det tycks vara personligt – någon vill säga honom något. Till sist blir det Thorne själv som pusslar ihop ledtrådarna. När mordoffren på bilderna identifierats leder spåren till en och samma man: Marcus Brooks. Brooks är en manipulativ psykopat som greps för många år sedan av Tom Thorne och dömdes för mord till livstids fängelse. Trots att han skakar galler styr han över många kriminella ute på gatan och får dem att utföra brott för hans räkning. Alla som Brooks anser har gjort honom och hans familj orätt står på hans dödslista. Och tiden har inte fått honom att glömma vem det var som satte dit honom. Men Thorne börjar tro att det finns ytterligare en person som verkar i det fördolda och är den som egentligen beordrar morden.

Dödsbud, som är den sjunde fristående kriminalromanen om Tom Thorne, skildrar vilka fruktansvärda drivkrafter sorg och hämndbegär kan vara för någon som förlorat allt. Oerhört spännande historia och trovärdiga människor – just det som har gjort Mark Billingham till en av Storbritanniens främsta deckarförfattare. Som en av hans kollegor, Lee Child, har sagt: ”Morse, Rebus och nu Thorne. Nästa stjärnkommissarie är redan här, missa honom inte.”

En briljant uppbyggd kriminalroman.
Daily Mail

Tät, spännande och oroande.
The Times

Hans bästa roman hittills.
Independent On Sunday

Mark Billingham var en av Storbritanniens populäraste stand up-komiker innan han sadlade om och började skriva kriminalromaner. Numera ägnar han sig åt detta på heltid. Böckerna om Tom Thorne ges ut i många länder och själv bor han i London med fru och två barn.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone