Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kronprinsen försvinner
Isbn: 978-87-2602-609-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 15+
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Kronprinsen försvinner

Franska revolutionen krävde många människoliv, däribland kungen Ludvig XVI och drottningen Marie Antoinette. Efter deras avrättning göms deras son, prins Louis Charles, undan från det franska folket, som fånge till regeringen för att han inte ska kunna göra anspråk på sin fars nu tomma tron i Versailles. Efter att ha suttit fängslad i flera år, med knapp tillgång till mat och nästan helt utan mänsklig kontakt avlider han av vanvård.

Några år efter revolutionen grävs prinsens kista upp, men det är inte Louis Charles kvarlevor som hittas däri. Kroppen som ligger i kistan är betydligt mindre och yngre än vad kungasonens hade varit. Snart uppdagas det även att Louis Charles fångvaktare avlidit under mystiska omständigheter i samband med prinsens död.

Planen som skulle fört prinsen till säkerhet efter hans långa fångenskap misslyckades, han kom aldrig fram till de kungatrogna som väntade honom efter att han lyckats lämna fängelset. Vad hände med pojken som varit arvtagare till hela Frankrike?

Ole Frøstrup (född 1936) är en dansk författare och journalist som skrivit flera av danska folkets mest älskade verk, han är även en hyllad författare av ungdomsböcker.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone