Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sexslaveri avslöjat på flyktingförläggning
Isbn: 978-87-2601-863-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Sexslaveri avslöjat på flyktingförläggning

Början på slutet för en av Sveriges största traffickingringar blir ett telefonsamtal som kommer till kriminaljouren från en kvinnlig medarbetare vid den tjeckiska ambassaden. Hon hade blivit kontaktad av en kvinna som berättat att hennes dotter hölls inlåst i närheten av Stockholm. Med ambassadtjänstepersonens hjälp lyckas svensk polis finna huset, och de tre unga kvinnorna som fanns inlåsta i ett rum däri.

Det före detta motellet Gyllene Ratten, beläget i Fruängen i Stockholm, var en av platserna där den internationella ligan hade fängslat unga kvinnor för att tvinga dem till prostitution. Redan en vecka efter att de tre flickorna räddats återvänder polisen till Gyllene Ratten, och finner vid det tillfället två nya flickor i samma rum, trots att männen som skötte koppleriverksamheten var under utredning.

Snart blandas ännu fler kvinnor in i polisens utredning, och de arbetar mot klockan för att kunna stoppa gärningsmännen innan de hinner föra fler kvinnor till Sverige för att tvinga dem till prostitution.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone