Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Krama Dracula och andra teaterövningar
Isbn: 978-91-8695-138-2
Förlag: Eget Förlag Sverige AB
Kategori:
Pedagogik Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Krama Dracula och andra teaterövningar

En sorts kokbok för teatern – en bok fullproppad med teaterövningar för vuxna, ungdomar och barn. Konkreta och enkla övningar. Boken riktar sig främst till dig som är lärare, dramapedagog eller regissör.

Redan tidigt när Peter Ekvall började jobba med teater tyckte han att det var ont om tydliga och moderna böcker som koncentrerade sig på teaterövningar. Visserligen fanns det en hel del böcker som han tyckte var bra men ofta höll de sig mer på en filosofisk, abstrakt och självbiografisk nivå i förhållande till teatern; inte bara övningar rakt upp och ner.

Någonstans där föddes idén till den här boken. Han skulle skriva en teaterövningsbok strukturerad som en kokbok där man på ett enkelt sätt skulle kunna följa en övning från A till Ö på samma sätt som i ett recept.

I boken hittar du tre typer av övningar: uppvärmnings-, koncentrations- och improvisationsövningar. Den riktar sig till alla som i någon form jobbar med teatergrupper i alla åldrar: lärare, pedagoger och regissörer. En del övningar lämpar sig även för kick-offer, teambuilding m.m.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone