Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En yogasaga med Sam och Sally
Isbn: 978-91-8854-937-2
Förlag: Triumf Förlag
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

En yogasaga med Sam och Sally

Häng med Sam och Sally på ett spännande äventyr för att finna en efterlängtad skatt. En skattkarta leder dem först in i den djupa skogen, där de bland annat träffar på en hund, flera grodor och en uggla. Stigen leder sedan ut till havet där både surfare och hajar korsar deras väg… Ska de verkligen kunna hitta skatten? Med yogarörelser till varje uppslag får barnet känna sig delaktig i historien och samtidigt röra på sig. Ett sätt för barnet att inspireras genom att lyssna, lära och leka fram yoga tillsammans med dig. 

Varför yoga för barn? Yoga får barnet att må bra i både kropp och själ. Förutom en ökad smidighet, balans och ny energi kan yoga göra att barnet utvecklar ett bättre självförtroende och får lättare att koncentrera sig. I skolans värld används bland annat yoga mer och mer för att bryta av en stillasittande lektion eller som övningar på en gymnastiklektion. Följ därför med på denna yogasaga med Sam & Sally och lär dig grunderna för dig och ditt barn.

Recension lektör Maj Gustavsson, BTJ.
Katarina Ekstedt har här skrivit en yogasaga för barn. Sam och Sally ger sig ut på äventyr, för att söka en skatt. De går mot träden och gör yogapositionen trädet. De möter sedan flera olika djur och andra företeelser, som representeras med olika yogapositioner. Ibland används de traditionella namnen på yogapositionerna, ibland verkar det vara nyskapade namn på positionerna för att passa in i sagan. Syftet är att på ett lekfullt sätt lära ut yoga till barn, vilket lyckas bra. Det hela är framställt på ett lustfyllt och lättsamt sätt, som tar vara på barns rörelseglädje och språket är lättillgängligt. Illustrationerna är gjorda av Tinna Ahlander, som också illustrerat flera av författarens tidigare böcker. Bilderna är enkla, tydliga och färglada, och visar tydligt hur yogapositionerna ser ut. Berättelsen är utformad som en bilderbok för barn, men kan också användas som en instruktionsbok till föräldrar och andra vuxna som vill inspirera barn till yoga. Katarina Ekstedt har en bakgrund inom förlagsbranschen, där hon arbetade med försäljning och marknadsföring. 2014 började hon skriva barnböcker inom ämnen där hon tyckte att det saknades böcker, och efter ett par år startade hon sitt eget förlag Triumf, med fokus på barnböcker. Helhetsbetyg: 4 av 5. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone