Jump to content
Cover for Clownen Jac
Isbn: 978-87-1179-662-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile Romance
Accessible since: September 2017
Narrator: Anders Mossling
Length: 10 hours 52 minutes

Audiobook

Clownen Jac

Clownen Jac vill egentligen inte uppträda. Han känner en enorm skräck inför livet och fasan tar sig uttryck även i manegen, men publiken älskar hans framträdanden och kan inte ana att hans rädsla är äkta. Jac pressas ständigt till att fortsätta uppträda av en samling människor som är ekonomiskt beroende av hans framgångsrika turnéer, men hur länge klarar den motvilliga clownen av att fortsätta trotsa sina rädslor?

"Clownen Jac" är Hjalmar Bergmans sista publicerade verk och är känd som hans avskedsroman. I boken sägs han beskriva den mänskliga verkligheten bakom sin konst, samtidigt som romanen utgör en satir på den amerikanska nöjesindustrin.

Hjalmar Bergman (1883-1931) var en svensk författare och ansågs vara en av de främsta svenska prosaisterna under det tidiga 1900-talet. Han debuterade 1905 med "Maria, Jesu moder", men fick inte sitt genombrott förrän 1910 med romanen "Hans nåds testamente". Hjalmar led av mental ohälsa under hela sitt liv och var under uppväxten svårt mobbad och mycket ensam, något som satte djupa spår. Han var plågad av sin sexuella läggning och hade vid sidan om sitt äktenskap med Stina Lindberg flera relationer med yngre män.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone