Jump to content
Cover for Oktoberhavet
Isbn: 978-87-1182-085-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Romance
Accessible since: July 2017
Narrator: Oscar Askelöf
Length: 7 hours 32 minutes

Audiobook

Oktoberhavet

''-Har ni läst dagböckerna?' Han sänkte rösten, han lät mycket allvarlig när han talade om dagböckerna, som om han vidrörde någonting hemligt.
'-Ja, jag har tittat igenom dagböckerna'
'-Finns där någon förklaring om vad som hände med min far?''

Ett mystiskt telefonsamtal kommer en regnig höstkväll. En man med rysk brytning söker efter sin far, som flytt till Grisslehamn från ett sovjetiskt fartyg. Ledtrådarna till vad som hänt med sjömannen finns i ärvda dagböcker och brev.

Dessa dagböcker och brev visar sig snart innehålla en hjärtskärande kärlekshistoria från en annan tid. Men det är en kärlek med förhinder, och när historien återigen hamnar i ljuset drabbar dramatiska konsekvenser alla inblandade.

Erik Eriksson föddes 1937 och växte upp i Stockholm. Idag bor han i Grisslehamn, där många av hans böcker också utspelar sig. Erik var från början folkskollärare innan han blev journalist och bevakade kriget i Vietnam för Aftonbladet och SVT. Sedan 1996 är han författare på heltid och skriver romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. Han skriver även deckare på temat mäns våld mot kvinnor.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone