Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Erkan - Drakenbergs hemlighet
Isbn: 978-91-7577-554-8
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Erkan - Drakenbergs hemlighet

År 1628. Två kungar med storslagna planer. En ondsint, maktlysten man. Och katastrofen som förändrade allt.

År 2017. Dalarö, Stockholms skärgård. Tre syskon på sommarlov gör en häpnadsväckande upptäckt: En flaskpost med rop på hjälp fiskas upp och vittnar om mörka hemligheter från det förflutna.

IErkan – Drakenbergs hemlighetflätas dåtid och nutid samman och faran lurar bakom varje hörn. Berättelsen är baserad på riktiga händelser i den svenska historien och är skriven för den primära målgruppen 9-12 men passar lika bra för dig som älskar nervpirrande spänning. Och för dig som vill veta allt om de mörka hemligheter ur den svenska historien som avslöjas i den här boken.

Drakenbergs hemlighetär den första Erkanboken om syskonen Felicia, Ludwig och Amanda Johansson.

"Den här berättelsen, Drakenbergs hemlighet, rör sig i Sveriges historia, ja faktum är att den lite grann vill skriva om vår historia! Boken består av två delar, som tidsmässigt är åtskilda nästan 400 år. Men så klart hänger det som sker ihop; skeppet Wasas sjösättning med dramatiska äventyr i nutid i Stockholms skärgård. [...] Det är välskrivet med ett vardagligt språk fullt av dialoger och händelser, en text som kan passa från 9-årsåldern." Publiceras i BTJ-häftet nr 11, 2017. Lektör John Karlsson



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone